Lodowa bomba witaminowa Gelati Giuseppe. Jak ją robimy?

Surowe buraczki zawierają: witaminę C, witaminy z grupy B: B1, B2, B5, B6; witaminę E, kwas foliowy, kobalt, wapń, magnez, żelazo, potas, sód, rubid, cez, antocyjany, kwasy organiczne, błonnik pokarmowy.

Dbamy o to, by ryzyko utraty cennych witamin i minerałów było jak najmniejsze. Za pomocą wolnoobrotowej wyciskarki ślimakowej owoce i warzywa są powoli miażdżone i wyciskane, dzieki czemu uzyskujemy zdrowy sok pełen żywych struktur komórkowych i enzymów.

Surowe jablka zawierają: witaminę C, witaminy z grupy: B1, B2, witaminę E, witaminę PP, betakaroten, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedz, mangan, selen, pektyny, flawonoidy, błonnik pokarmowy.

Powstający sok jest naturalnie mętny i gęsty. Zawiera miąższ owocowy bogaty w błonnik.

 

Surowe ananasy zawierają: witaminę C, witaminy z grupy B: B1, B2, B5, B6, witaminę E, kwas foliowy, betakaroten, wapń, żelazo, magnes, fosfor, potas, mangan, selen, błonnik pokarmowy.

Nasz "owoc w płynie" pobudza zmysły intensywnym kolorem, zapachem i smakiem :)

 

Surowe grejpfruty zawierają: witamine C, witaminy z grupy B: B1, B2, B5, B6, witaminę E, witaminę PP, kwas foliowy, potas, wapń, żelazo, magnez, fosfor, cynk, miedz, mangan, błonnik pokarmowy.

Proces technologiczny Gelati Giuseppe na żadnym etapie nie przewiduje pasteryzacji niszczącej witaminy i niekorzystnie wpływającej na walory organoleptyczne wyrobu.

Świeżo uzyskany sok natychmiast wykorzystujemy w procesie produkcji lodów. Tym sposobem zapobiegamy utracie witamin w wyniku utleniania.

Bogacto składników odżywczych, antyutleniaczy i enzymów oraz pełnia smaku i aromatu świeżych owoców i warzyw zostają zatrzymane w aksamitnej strukturze naszych lodów.

blog comments powered by Disqus Configuration variables