Słonecznik to po włosku "girasole", czyli kwiat, który obraca się ku słońcu i jako ulubieniec słońca wydaje obfite plony. Ziarenka słonecznika w dloniach dziecka to małe "skarby" służace do radosnej zabawy w przesypywanie. Jednak nasiona słonecznika to skarby prawdziwe, bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy E, A i D, witaminy z grupy B, cynk, żelazo, potas, wapń. Jedząc je dostarczamy organizmowi antyoksydantów, wspomagamy wzrok, dbamy o cerę i wzmacniamy kości. Z cennych ziarenek słonecznika tłoczymy świeże, surowe, ekologiczne mleko słonecznikowe. Hmm, a gdyby tak połączyc słonecznikowy eliksir z dojrzałymi owocami awokado... Nie mogliśmy się oprzeć, żeby zrealizowac tę fantazję :) Efekt jest nieziemski. Kremowość do potęgi entej. Ale uwaga: ta wersja lodów słonecznikowo-awokadowych nie wprowadza w świat bezwarunkowego odurzenia słodkością. To smak dla poszukiwaczy przygód, uwielbiających zaskakujące konfrontacje.

blog comments powered by Disqus Configuration variables