W 2009 roku w Sopocie, pod szyldem Gelati Giuseppe, powstała pierwsza w Europie lodziarnia cruelty-free. Lody i ich idea zyskały swoich fanów, a w 2011 roku otrzymały tytuł najlepszego produktu żywnościowego "Best Vegan Society Trademarked Food Product" przyznany przez brytyjską organizację The Vegan Society. Autorem receptur i wytwórcą lodów jest włoski mistrz lodziarstwa Giuseppe Lamandini. Lody Gelati Giuseppe są produktem unikalnym. Zawierają naturalne składniki roślinne, pochodzące z ekologicznych upraw oraz produkty Fair Trade. Są wolne od szkodliwego białego cukru na korzyść zdrowego ksylitolu (cukru brzozowego z Finlandii), ekologicznego nierafinowanego cukru trzcinowego i ekologicznego surowego syropu z agawy. Każdy z ponad 40 smaków ma swoją wlasną historię.

Aktualności:

16.09.2012 Lody z dzikiej růzy
23.08.2012 Słonecznik
19.08.2012 Lody wegierkowe
18.08.2012 Lody gruszkowe
08.08.2012 Lody brzozowe
04.08.2012 Melonowy mix
02.08.2012 Suchy Las
28.07.2012 Witryna w Fukafe 18.07.2012 Lody szpinakowe
08.07.2012 Rekord
26.06.2012 Lody i witaminy
13.05.2012 Dostawa lodów
02.05.2012 Kibana- nowy smak
24.04.2012 Giuseppe in Gdynia
24.04.2012 Welcome